Известие

Collapse
No announcement yet.

Тракане при пистовия ремък

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Тракане при пистовия ремък

Здравейте. Клипче
    Ето на това клипче може да чуете точно звука ,който аз чувам. При мен е доста по-тихо. Само когато когато е студена.
    Разбирам ,че е нещо общо с пистовия ремък ,ама от какво може да е? Гледам този написал belt tensioner, ама това ремъчен обтегач , обтяжна ролка ли е , кое е

Първоначално публикувано от tishobg Покажи съобщение
    Здравейте. Клипче
    Ето на това клипче може да чуете точно звука ,който аз чувам. При мен е доста по-тихо. Само когато когато е студена.
    Разбирам ,че е нещо общо с пистовия ремък ,ама от какво може да е? Гледам този написал belt tensioner, ама това ремъчен обтегач , обтяжна ролка ли е , кое е
    Какво караш колега 147, 156 или ГТ. Какъв мотор е 1,9 2,4 1,6 1,8 2,0 2,5 3,2. Иначе тоя кръш къде си го постнал ич не иде за пример
    Fiat Punto 1.4GT 1996
    Hyundai Tucson 2.0 2007
    Renault Clio 1.5 2019

Comment

Първоначално публикувано от tishobg Покажи съобщение
      Здравейте. Клипче
      Авторът на клипа малко по-надолу в коментарите го е написал:

Conclusion: For me, replacing the belt tensioner fixed the problem.

П.С. Belt tensioner е точно обтегача на ремъка (tension - обтягане, разпъване и т.н.).
      Hennessey Venom GT, 2009 - ex, тоталка,
      Bugatti Veyron 16.4 Grand Sport 2011 - ex, за скрап,
      Pagani Huayra 2014 - ex, за части,
      Alfa Romeo 156 1.9JTD, 150 коня.

Comment

Привет от мен Мисля, че имах същият проблем - ето моя звук : https://youtu.be/BNdkSkBPsE4
        Та не е от обтяжната ролка, а от демпферната шайба - като се изкривява шайбата и почва при ниските обороти да издава този абсурден звук... след като се изкриви шайбата, тя износва и пистовия ремък. При мен първоначално казаха шайба и ремък, но в последствие посъветаха да сменя и обтяжните ролки, защото щял да се повтори проблема ..

Sent from my EVA-L19 using Tapatalk

Comment

Колеги, извинявам се, свикнал съм от друг форум, там колата е в подписа. 1.9 16в 147 2003 , разглобихме всичко,не се оказа от ремъка, оказа се меката връзка на ауспуха ,която дрънчи . Не съм я сменял,защото не ми се занимава. Но със сигурност не е някоя шайба,имам доверие на майстора.

Comment

Working...
          X